TV SITEL

Најнови вести | Сител Телевизија - Sitel Dnevnik

Се вчитува...

SITEL VO ZIVO - Сител Телевизија

Сител e приватен телевизиски канал кој започна да емитува програма на македонски јазик на 22 јануари 1993 година, како една од првите приватни ТВ станици во Македонија. Сител е медиум со претежно забавен општ формат. Претежно програмата се состои од таканаречени турски серии синхронизирани на македонски. Исто така емитува Информативната програма, која емитува централни вести во 19:00 и 23:00 часот. Неодамнешните анкети по затворањето на А1 телевизија која дотогаш беше најгледана, македонските гледачи сугерираат дека Сител е најгледаната телевизија во Македонија.


На 1 јули 2008 година, Сител телевизија ја пушта и својата сателитска програма, Сител 3 телевизија. Моментално сигналот се емитува на Еутелсат 16A и Интелсат 901 до гледачите од Европа, САД, Канада и Австралија.


На 20 јуни 2013 година, Сител телевизија го пушта својот втор канал, Сител 2, кој е регионален канал и ќе се емитува во регионот на Кратово, Куманово и Крива Паланка.


"Сител" e телевизиски канал кој емитува на национално ниво. Сител е гледан и влијателен медиум во Македонија, со богата програма, со голем број информативни содржини, со многу филмови, атрактивни спортски преноси итн. Модерниот дизајн на Сителовата програма постојано се иновира и се унапредува. Ќе бидеме неискрени ако не споменеме дека за Сител работат веројатно најубавите ТВ-презентерки во земјата - што, веројатно, може да се припише и како заслуга на директорскиот вкус на Горан Иванов. Меѓу нив од неодамна има и поранешни „мисици“, иако на тој план неприкосновена е прекрасната Ана Здравковска. Во блиска иднина, Сител планира да набави репортажно возило со коешто ќе започне со реализација на програми и преноси во живо.


Скопје 1000, Градски стадион
тел. +389 2 3116 566
факс +389 2 3229 799
e-mail: informativna@sitel.com.mk, kontaktna@sitel.com.mk, marketing@sitel.com.mk
web-site: www.sitel.com.mk

| Сител во живо, сител вести во живо, сител мк, сител програма, сител во живо мобил, сител во живо а1, мк тв сител во живо, мк тв станици, Македонија Сител Телевизија |

| sitel vo zivo, sitel vo zivo mobile, sitel vo zivo pc, sitel vo zivo mk, tv sitel serii, turski serii na sitel televizija, site turski serii na edno mesto, tv sitel vo zivo, sitel live stream, max tv kanali, max tv sitel, max tv sitel, sitel programa vo zivo, sitel vesti, sitel.com.mk, sitel zulu, zulu sitel vo zivo, zulu on net sitel vo zivo, sitel online mk, sitel online streaming, sitel online mk, sitel online a1, tv sitel online watch, tv sitel online stream, tv sitel live.mk, sitel tv mk live stream |