PAROVI 9

PAROVI 9 UZIVO - Parovi TV HAPPY - Парови (9. сезона)


Parovi 9 je deveta i poslednja sezona srpskog rijaliti-šoua Parovi. Sezona se prikazivala od 30. avgusta do 12. decembra 2020. godine na kanalu Happy. Voditelji devete sezone su Kristina Iglendža, Anđela Lakićević, Jovana Jeremić, Jelena Petković, Jelena Dimitrijević i Vuk Đuričić. Učesnici koji se takmiče nazivaju se parovi.


Deveta sezona je prekinuta 12. decembra 2020. godine, kada su svi učesnici izašli iz rijaliti-šoua. Razlog izlaska je povratak producentkinje, Silvane Stanković, jer je većina učesnika stavila uslov za ulazak u rijaliti upravo taj da ona ne bude prisutna u devetoj sezoni.


Parovi je takmičarski-šou u kojem grupa takmičara, nazvana parovi, živi u prilagođenoj „vili” (ustvari postavljenoj u zgradi kanala Happy), neprestano pod video nadzorom. Dok su u vili, takmičari su potpuno izolovani od spoljnog sveta, što znači da nema telefona, televizije, interneta, časopisa, novina ili kontakta sa onima koji nisu u vili. Ovo pravilo bi se, međutim, moglo prekršiti u slučaju medicinske povrede, porodične nužde ili smrti. Format šoua uglavnom se doživljava kao društveni eksperiment i zahteva da parovi komuniciraju sa drugima koji mogu imati različite ideale, uverenja i predrasude. Iako su zaključani u kući, parovi mogu napustiti takmičenje. Ako bi učesnik prekršio pravila takmičenja, mogao bi biti izbačen iz vile. Učesnici se takmiče za glavnu nagradu čija vrednost varira tokom sezone. Vila u kojoj se učesnici nalaze sadrži potpuno opremljenu kuhinju, dvorište, spavaću sobu, kupatilo, kao i veliku dnevnu sobu, veliki bazen i tajnu sobu. Učesnici su uglavnom iz raznih država sa Balkana.


Velika vila nalazi se u beogradskom delu grada, Zemunu. Vila sadrži veliku spavaću sobu sa 24 kreveta, veliku opremljenu kuhinju, veliku dnevnu sobu, dve tuš kabine, dva toaleta, tajnu sobu, tri sobe za izolaciju, veliki bazen i veliko dvorište. Ime vile u kojoj se takmičari nalaze je „Vila parova”.


Tokom dana, parovi imaju igre u kojima pobednik dobija određenu nagradu. U vreme večernjih emisija, voditelji rijaliti-šouaa dolaze u program i, često sa gostima koje čine novinari, postavljaju parovima pitanja, kako iz sponjnog tako i iz života u rijalitiju.